forsøgstjenesten

Sygdomme

Stort set alle kan deltage i kliniske forsøg da der er søges meget forskellige forsøgspersoner til forsøgene. Til nogle studier søges helt raske forsøgspersoner og til andre søges patienter med en bestemt sygdom. Det kunne eksempelvis være sukkersyge, hjerte-kar sygdomme som atrieflimren og åreforkalkning eller mave-tarm sygdomme som colitis ulcerosa eller Crohns sygdom. Du kan her få et overblik over informationer om forskellige sygdomme. Uanset om du søger viden om specifikke symptomer, årsager, behandlingsmuligheder eller forebyggelse. Vores mål er at hjælpe dig med at forstå forskellige lidelser og sygdomme bedre.

Colitis ulcerosa

Colitis ulcerosa er en kronisk inflammatorisk tarmsygdom, der påvirker tyktarmen og endetarmen og kan forårsage symptomer som mavesmerter, diarré og blødning fra endetarmen.

Hudkræft

Hudcancer er en form for kræft, der udvikler sig i de forskellige celler i huden. Det er den mest almindelige form for kræft, der forekommer hos mennesker, og dens forekomst er stigende over hele verden.

Modermærkekræft

Modermærkekræft, også kendt som malignt melanom, er en alvorlig form for hudkræft, der udvikler sig fra pigmentceller.