forsøgstjenesten

Forsøgspersoner søges til et projekt om nyopdaget hormon

Projekt om sukkersyge og et nyopdaget naturligt forekommende hormon

Tilføjet 20/05 - 2024

Deltagere søges!
Raske frivillige 18-65
København
6000kr + Transportudgifter
6 dage x 4 timer
Hormoninfusion (neuronostatin), helbredsundersøgelse
Er du interesseret?
Nikolaj Sørum
28747623 hverdage mellem kl. 8 og 16
Vi er en forskningsgruppe Center for Klinisk Metabolisk Forskning, Gentofte Hospital, der forsker i diabetes. Vi arbejder med et nyt naturligt forekommende hormon kaldet neuronostatin. Det bliver bl.a. dannet i bugspytkirtlen, og dyreforsøg har vist, at det har en virkning på blodsukkermetabolismen. De dyreforsøg der er lavet, har vist at neuronostatin muligvis kan virke som et forebyggende middel mod hypoglykæmi (for lavt blodsukker). Vi vil spørge, om du vil være med i et videnskabeligt forsøg, der beskæftiger sig med neuronostatin.

Projektet består af seks forsøgsdage a ca. 4 timers varighed (fra ca. kl. 8.00-12.00) forudgået af en informationssamtale med mere information om forsøget og en almindelig helbredsundersøgelse.

På forsøgsdagene vil vi under forskellige blodsukkerniveauer lave en infusion med det naturligt forekommende hormon neuronostatin, for at klarlægge den fysiologiske rolle. Der vil undervejs blive taget blodprøver med jævne mellemrum og lavet målinger på din vejrtrækning, dit blodtryk og puls.

Formålet med forsøget er at klarlægge neuronostatins fysiologiske effekter herunder blodsukkermetabolismen. Dette vil forhåbentligt bidrage til en bedre forståelse af neuronostatin og potentielt kunne bruges til at behandle patienter med diabetes.

Vi søger forsøgspersoner som er raske mænd mellem 18-65 og har et BMI mellem 18.5-27 kg/m2.