forsøgstjenesten

Forsøgspersoner søges til et projekt om funktion og dysfunktion af mavesækken

Funktion og dysfunktion af mavesækken

Tilføjet 26/02 - 2024

Deltagere søges!
Raske frivillige over 18 år
Aalborg
300
2-2,5 timer
MR skanning
Er du interesseret?
Maria Bitsch Poulsen
97 66 35 20
Funktion og dysfunktion af mavesækken

Vi er en forskningsgruppe fra Mech-Sense, Medicinsk Gastroenterologisk Afdeling, Aalborg Universitetshospital som forsker i funktion og dysfunktion of mavetarmkanalen. Vi arbejder med at bruge magnetisk resonans (MR)-billeder til modellering af mavesækken.

Formålet med forsøget er at indsamle data fra magnetisk resonans (MR)-billeder, hvorfra der genereres en personaliseret modellering af mavesækken i personer med gastroparese (forsinket tømning af mavesækken) som følge af diabetes og funktionel dyspepsi (mavekatar). Modellerne af mavesækken vil bruges på en informationskommunikationsteknologi-baseret visualiseringsplatform kaldet VIMA til analyse, modellering og simulering af menneskelig fysiologi og sygdomsrelaterede processer i mavesækken.

Projektet består af én forsøgsdag i alt 2-2.5 timer forudgået af et informationsmøde og en almindelig helbredsundersøgelse. Du er velkommen til at tage en ven/bisidder med til alle besøgene. På forsøgsdagen vil du blive tilbudt en MR-skanning af din mave. Undersøgelsen laves for at undersøge fyldning, tømning og bevægelighed i forskellige dele af dine mavesæk. Du skal være i MR-skanneren i ca. 90 min, hvilket kan føles som lang tid. Du skal møde op fastende til MR-skanningen (mindst 6 timer for mad og 2 timer for vand) og så får du tre små måltider (3x200 ml standardmåltid med lavt sukkerindhold, ca. 3 x 100 kcal) undervejs i skanningen.

Vi søger raske forsøgspersoner, der skal fungere som kontrolpersoner og sammenlignes med resultaterne fra patienter med enten diabetisk gastroparese eller funktionel dyspepsi. For at deltage skal du være over 18 år og være sund og rask. Raske deltagere vil modtage en ulempegodtgørelse på 300,00 kr. (skattepligtigt honorar).

Hvis du har lyst til at medvirke, så kontakt Maria Bitsch Poulsen (m.bitsch@rn.dk / 97 66 35 20)