Formålet med forskningsprojektet er at karakterisere konsekvenserne af eksponering for digital madstimuli på spiseadfærd. I forsøget vil forventningen til mad blive undersøgt samt fødevarevalg, mængde og fornemmelser efter indtag som reaktion på at se madbilleder. Desuden ønsker vi at undersøge, om disse resultater afhænger af sød smag, som bestemt af hormonet FGF21 i blodet.
Kriterier for at kunne deltage:
- Normalt eller korrigeret til normalt syn og ingen farveblindhed
- Kan forstå Dansk
Kriterier som gør at man ikke kan deltage:
Regelmæssig rygning
- Kostbegrænsninger, f.eks. vegansk/vegetarisk, gluten- eller laktoseintolerance, allergier
- For kvinder: graviditet / planlagt graviditet (inden for undersøgelsesperioden) / amning
- Ude af stand til at forstå det informerede samtykke og undersøgelsesprocedurerne
- Selvrapporteret historie om en spiseforstyrrelse inden for de seneste 3 år
- Selvrapporteret vægtændring (>5 kg) inden for tre måneder før forsøget
- Ukontrollerede medicinske problemer, fx kardiovaskulær lunge, reumatologisk, hæmatologisk, onkologisk, infektionssygdom, GI eller psykiatrisk sygdom, diabetes eller andre endokrine sygdomme, immunsuppression
- Nuværende behandling med medicin eller medicinsk udstyr, der signifikant påvirker glukosemetabolisme, appetit eller energibalance
- Nuværende behandling med antidepressiva
- Bariatrisk kirurgi
- Alkohol/stofmisbrug eller i behandling med disulfiram (Antabus) på tidspunktet for inklusion